Nordic Coleoptera Group

Föreningen

Studiet av insekter har en lång tradition i Norden, och i lika stor grad gäller detta även vår fallenhet för föreningar och sällskap. Hittills har dessa varit avgränsade till våra respektive länder, men med de kommunikationsmöjligheter vi har idag gör sig också ett behov av samsyn och kunskapsutbyte mellan våra länder allt mer gällande. Det är några av de ändamål som Nordic Coleoptera Group kommer att arbeta med.

Föreningen står idag bakom siten BeetleBase.com, som blivit en samlingspunkt för alla intresserade av skalbaggar. Där kan man inhämta men också dela med sig av information och kunskap. Intentionen har från start varit att deltagarna själva skall vara med och bygga upp sitens innehåll, bland annat genom inlägg i diskussionsforumet.

Medlemskap

Föreningen är öppen för alla med intresse för skalbaggar. Genom ett medlemskap får man tillgång till allt material på BeetleBase, samt möjlighet att delta i föreningens aktiviteter.

Ett medlemskap kostar 100 SEK, och gäller ett år från betaldatum. Betalning sker med betalkort genom PayPal. Alternativt kan även betalning ske kontant, ta då kontakt med någon i styrelsen från ditt land.

Klicka på någon av knapparna här nedan för att bli medlem. Du kommer att länkas till PayPal, som är ett välkänt internationellt företag som tar hand om betalningar över nätet.

När du klickat på länken nedan kommer du att skickas till PayPals sida. Överst ska du se NCGs logga, och därunder texten Ett års medlemskap NCG samt priset 100 SEK. Vill du betala med kort klickar du dig vidare under rubriken Har du inget PayPal-konto?

Om oss / Kontakt

Styrelsen består för närvarande av:

Ordförande:Håkan Lundkvist
Vice Ordförande:Tom Clayhills
Kassör:Christoffer Fägerström
Sekreterare:Per Kristian  Solevåg
Ledamot:Jan Pedersen
Ledamot:Olof Persson
Ledamot:Gorm Jørgensen

BeetleBase

BeetleBase är mötesplatsen för alla intresserade av skalbaggar. I grunden finns NGCs officiella skalbaggskatalog, och till den finns en stor mängd synonymer, litteratur, artiklar, bilder och diskussioner kopplade.

Sidan är öppen för alla intresserade, men kräver att man ansöker om ett inlogg. Medlemmar i NCG har dessutom tillgång till ett stort PDF-arkiv.

Gruppansvariga

En viktig uppgift för Nordic Coleoptera Group är att utveckla vårt gemensamma kunnande om skalbaggarna i Norden. Ett sätt är att pusha för att de som vill kan fördjupa sig i en särskild grupp skalbaggar. Detta kan röra sig om en familj, en underfamilj eller ett eller flera släkten.

Läs mer om gruppansvariga på dess särskilda sida.

För närvarande ser listan över gruppansvariga ut som följer:

Familj/släkte Gruppansvarig
Dytiscidae Johannes Bergsten
Dytiscidae Anders Nilsson
Ptiliidae Mikael Sörensson
Staphylinidae Torbjörn Ramqvist
Elateridae Jyrki Muona
Eucnemis Jyrki Muona
Eucnemidae Jyrki Muona
Throscidae Jyrki Muona
Buprestidae Jyrki Muona
Ciinae Olof Persson
Melandryidae Roger Mugerwa Pettersson
Lucanidae Mattias Forshage
Trogidae Mattias Forshage
Bolboceratidae Mattias Forshage
Geotrupidae Mattias Forshage
Ochodaeidae Mattias Forshage
Scarabaeidae Mattias Forshage
Cerambycidae Jørn Misser
Orsodacnidae Hans-Erik Wanntorp
Megalopodidae Hans-Erik Wanntorp
Chrysomelidae Hans-Erik Wanntorp
Bagoinae Christoffer Fägerström
Cryptorhynchinae Christoffer Fägerström